Ingatlanfejlesztés

Az ingatlanfejlesztés olyan kreatív folyamat, amely során az ingatlanfejlesztő, illetve a befektető kockázatot vállal a fejlesztés pénzügyi eredményének, a megszerezhető hozamnak reményében. A sikeres fejlesztés nem csak a fejlesztő, befektető számára nyereség. A vállalkozás pénzügyi eredménye mellett gazdagodik az épített környezet és megfelelő ingatlantermékhez jutnak azok a vásárlók, bérlők, akiknek igényeit – ár, bérleti díj, minőség, elhelyezkedés, stb. tekintetében kielégíti a megvalósult projekt.

Az ingatlanfejlesztés továbbá az ingatlanfejlesztő által, haszonszerzés céljából végzett műszaki, gazdasági és jogi folyamat, tevékenység-sorozat. E tevékenységsorozat folyamán az eredeti ingatlan állapota, funkciója, stb. megváltozik, értéke növekszik. Ezáltal piaci potenciálja, minősége javul. Mindez történik annak érdekében, hogy a fizetőképes piaci keresletet kielégítse.

Amikor befektetésről beszélünk a kiindulópont minden esetben a piac. Ez az ingatlanbefektetésnél sincs másképpen. Kiindulópont, hogy mire van, illetve lesz fizetőképes kereslet. Az ingatlanbefektetés ún. jövedelemtermelő ingatlanokhoz kötődik. A befektető a jelenben kifizetett vételár ellenértékeként nem egyszerűen egy objektumot, hanem egy jövőbeni pénzfolyam megszerzésének jogát váltja meg.

Maga az ingatlanfejlesztés egy bonyolult, szerteágazó folyamat, mely több részfolyamatból áll össze. Van előkészítési, fejlesztési és megvalósítási szakasza, mely szakaszokban minden szakembernek megvan a maga feladata és területe. Ezek a szakaszok egymásra épülnek, így tulajdonképpen az ingatlanfejlesztő feladata az, hogy ezeket a szakaszokat összefűzze, a résztvevők munkáját koordinálja. Ezt a koordinációt úgy kell végezni, hogy a befektető érdekeit, továbbá a projekttel kapcsolatba kerülő személyek, szervezetek, jogszabályok, stb. által támasztott elvárásokat maradéktalanul kielégítse.

Ingatlanfejlesztő feladatai: A projekt megfogalmazása (előzetes megvalósíthatóság); A projekt piaci megalapozása (piackutatás); A projekt finanszírozhatóságának megalapozása (részletes pénzügyi számítások elvégzése); A projekt megvalósítása (projektirányítás, értékesítés, kivitelezés szervezés)

Nyitólap Értékelemzés Ingatlanfejlesztés Letöltések Kapcsolat

2800 Tatabánya

+36 20 502 9344

www.viemma.hu

info@viemma.hu

viemma.hu  |  © 2017  Minden jog fenntartva!

Értékelemzés

Ingatlanfejlesztés

Tanácsadás

Ingatlanfejlesztési projektszervezés és bonyolítás

Folyamatok tervezése – optimalizálása

Weboldal készítés: BitZona.hu

Koncepcióalkotás